Eladó egy századfordulós polgári ház Nagymaroson - 4Nagy Ingatlan

400 m2-es századfordulós polgári ház Nagymaros központjában eladó.

Polgár város, királyi panorámával! A Dunakanyar legszebb panorámájában gyönyörködhet, ha itt lakik. Az árvíztől már nem kell tartani, mert megépült a gát a város teljes hosszában, de ha ez nem lenne így, akkor sem lenne veszélyben ez a ház, mivel a vasúti töltés túloldalán áll már vagy 100 éve, ahol soha nem volt árvíz, sőt még talajvíz sem, mivel az utca is és a telek is enyhén lejtős, ami nagyon hasznos a csapadékelvezetés szempontjából is. A Duna-parti házak pincéje mindig vizes a talajvíztől, vagy áradás esetén el is önti a víz a pincéket! Ez a ház ebből a szempontból abszolút ideális.

A ház a központban fekszik, a főtértől és a templomtól 2 percre, a vasútállomás 3 perc, bevásárlás lehetőség is közel. Nagyon jó a közlekedés, Budapest zónázó vonattal 45 perc, Vác 3 megálló, vagy autóval 15-20 perc.

Bruttó alapterülete 14x10 m.

Az épület 3 szintes:
Magasföldszint: 114 m2 + 20 m2 kapubejáró + 6 m2 lépcső.
Szuterén 120 m2 és a tetőtér 140 m2. Összes lakótér 400 m2. Gyönyörű, helyileg védett polgári épület, annak stílusjegyeivel.

A fő lakótér a magasföldszint 4 m-es belmagassággal, békebeli kétszárnyas ajtókkal, elegáns 6x9 = 54 m2-es impozáns utcára néző nappalival. Van itt még 2 kisebb szoba, 1 utcai és 1 udvari, az udvari saját fél fürdőszobával rendelkezik, az utcai mellett pedig komplett fürdőszoba van. (Kád, zuhany, WC, bidé) Itt van még az előszoba és a lépcső a tetőtérbe.

A tetőtér 140 m2, vörösfenyő gerendázattal, amelyben 2 nagyobb és 4 kisebb szoba került kialakításra. Az egyik nagyobb szoba vendégszobának készült, ennek saját fürdőszobája van. Ezen kívül a folyosóról is nyílik egy komplett fürdőszoba, - - (kád, zuhany, WC-vel) - valamint egy külön WC is. A másik nagyobb szoba amerikai konyhának készül, de még nincs bebútorozva, ill. nincs teljesen kész, a mosogató már működik. Burkolata laminált padló, a fürdők és a WC kő borításúak. A 2 szinten összesen tehát 3,5 fürdőszoba és 4 WC van!

A szuterén 120 m2, 210 cm belmagasságú, enyhén boltíves I gerendás téglaberakásos, - állítólag a legmasszívabb - födémmel. Itt található egy nagy konyha, amelyből falépcső vezet a nappaliba, spájz, mosókonyha, gardrób szoba, műhely és előszoba, amely a kertre nyílik (mindösszesen 2 lépcső).

A kert városi kert, minden oldalról teljesen zárt, ami szinte rendkívüli és nagyon intim. Kb 10x14 m. Az egyik oldalon a melléképületek: kb. 10x2,5 m , 2 sufni - jó rakodóhely - és kerti angol WC, cserépborítású tégla épület. A másik oldalon a vasúti töltés. Ettől nem kell megijedni, a házba nem hallatszik be a vonat és ahogy korszerűsödik a vasút, úgy egyre csendesebben suhan el a vonat. Nyáron a kertben a tehervonat zavaró, de a nagyvárosi zajhoz képest ez semmi. A kert térkővel borított, rajta egy 3x3 m-es szaletli sátor, körülötte dús növényzet, többsége örökzöld, olyan mint egy oázis. Mérete pont elég ahhoz, hogy végre pihenésre használjuk! Keleti tájolású, úgyhogy egész délután árnyék van.

A ház alapos felújításon esett át, úgyhogy megfelel a mai kor követelményeinek. Nem lakóháznak épült, úgyhogy a konyha és a fürdőszobák teljesen újak. Új a vízvezetékrendszer és az elektromos hálózat is, de új a fűtésrendszer, újak a burkolatok és a tető egyik fele is. (A másik fele olyan jó állapotban van, hogy szükségtelen a csere és tartalék cserép is van bőven a sufniban.)

A fűtésrendszer gáz cirkó, + a biztonság kedvéért cserépkályha cirkó is van. A cserépkályha is új, a konyhában van, benne egy csőkígyóval amely egy külön szivattyúval összeköttetésben van a radiátorokkal. Így ha fűtünk a kályhában a radiátorok is melegszenek, + a kályha melege felfelé száll a napaliba vezető lépcsőn, míg a kosz, ami a fűtéssel jár még sincs a szobában.

A panoráma örök-panoráma a hegyekre gyönyörű, a visegrádi várat eltakarja egy diófa, de lombhullás után látható. A Duna-part olyan szép, hogy a világ bármely panorámájával felveszi a versenyt, 5 perc séta!

Jó ár-érték aránnyal bír. 2 generációnak is tökéletesen megfelel. Budapest belvárosi hangulatát élvezheti nyugodt, csendes és nagyon jó levegőjű környezetben. Kellemes kulturált és kedves emberek és szomszédok társaságában. Ez manapság igen nagy kincs!

Még több... Eladó ingatlanok
Település:
Típus:

Hasonló ingatlanok