Archívum: Ingatlan hírek 2009. december

Archívum: 2009. december
2009. December 24., Csütörtök - 12:38

Nyomott árak a luxusingatlanok piacán - Hosszútávon jó befektetés

Bár a válság kevésbé érintette a prémium kategóriás ingatlanok piacát mint a tömegpiacot, azért a vásárlók ebben a szegmensben is jelentősen megritkultak. Nagyot estek az árak, és még ezek is erősen alkuképesek. Nem rossz befektetés most a luxusingatlan, de hosszútávra érdemes tervezni, és jól meg kell fontolni a döntést.

2009. December 18., Péntek - 10:21

Élénkülő piac, csökkenő árak, javuló hitelezés - Lakáspiac 2010

2010-ben a tranzakciószámok növekedése, az első félévben továbbra is csökkenő árak, a hitelezési volumen csekély növekedése várható, bizonytalan politikai környezetben. A piacot olyan tényezők befolyásolják majd, mint a csökkenő illetékek, és a vagyonadó bevezetése. A támogatott hiteleknek nem valószínű, hogy komolyabb hatásuk lesz. 2011-re hiány lehet új lakásokból.

2009. December 16., Szerda - 12:08

Mi történt a lakáspiacon 2009-ben - Gyenge kereslet, csökkenő árak

A tranzakciószámok és a lakásárak csökkenése jellemezte idén a lakáspiacot. Élénkült az albérleti piac, a bérleti díjak mégis csökkentek. Kevés lakás épült, de még kevesebbre volt vevő. Innovatív értékesítés-ösztönző megoldások a beruházók részéről.

Címkék: lakáspiac
2009. December 15., Kedd - 14:18

Növekvő építési költségek: most érdemes lakást venni?

Szigorúbb szabályok, drágább építőanyag, és magasabb kivitelezési költségek. Ezek drágítják meg az ingatlanépítést annyira, hogy most érdemesebb kész lakást venni, mint építtetni. Ugyanis egy kész új lakás árának megfelelő pénzből mindössze szerkezetkész állapotig lehet felhúzni egy társasházi lakást.

Címkék: lakáspiac
2009. December 14., Hétfő - 14:15

Lassul az ingatlanpiac: jövőre csökken az illeték, sokan várnak a lakásvásárlással

Az utóbbi hetekben a budapesti ingatlanpiac lassulása volt érzékelhető, és ez várhatóan idén már így is marad. Ennek oka a jövőre csökkenő illetékek, aminek következtében sokan 2010-re halasztják a lakásvásárlást. Ez egy 10 millió forintos lakás esetén közel 200 ezer forint megtakarítást eredményezhet.

Címkék: ingatlanpiac